• darkblurbg

Algemene informatie appartementen

Alle appartementen zijn gasloos en energieneutraal. De energielasten van de woningen zijn dan ook erg laag. Dit houdt niet in dat er bezuinigd is op comfort. Zo zijn de woningen voorzien van vloerverwarming, een hangend toilet en thermostatische douchekraan.

Ieder appartement is een keuken van Chainable geplaatst die voor ca. 80% circulair is (= herbruikbare materialen na de gebruiksperiode). De keukens zijn voorzien van een granieten blad en een spatscherm van veiligheidsglas. Uiteraard zijn de keukens voorzien van apparatuur (afzuigkap, koelkast, vaatwasser, combimagnetron en inductie kookplaat) van het kwaliteitsmerk Bosch. Kortom, niet alleen duurzaam maar ook luxe en comfortabel.

Elke woning is voorzien van een video-intercom zodat u vooraf kunt zien wie u binnen laat. Voor ieder appartement is een eigen parkeerplaats beschikbaar en in de fietsenberging is voor ieder appartement een eigen oplaadmogelijkheid voor booster of elektrische fiets aanwezig.

Naast de huurprijs zijn er ook servicekosten verschuldigd. Hiervan worden de algemene ruimten schoongemaakt, de onbereikbare ramen gewassen, de tuin onderhouden en de algemene energiekosten betaald. Er is sprake van een voorschot dat per jaar op basis van de gerealiseerde kosten zal worden afgerekend. Deze afrekening vindt plaats op basis van een verdeelsleutel waarbij de appartementen 1, 2 en 3 een kleinere aandeel hebben in de schoonmaakkosten omdat zij geen gebruik maken van de hoofdentree.

 

Geschiedenis Kompaskerk

1937

In 1937 werd met de bouw van de Nederlands Hervormde kerk aan de Meeuwstraat 44 begonnen. De NH Kerk had in datzelfde jaar besloten een fonds te vormen voor kerkbouw in de droog te leggen delen van de Zuiderzee: het Zuiderzeefonds. Tijdens de vergadering werd ter voorbereiding een eerste collecte gehouden die 134 gulden opleverde.

Tussen 1932 en 1939

Met de steun van het Zuiderzeefonds werden drie kerken gebouwd in de Wieringermeer, in Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf. De NH-kerken werden op alle drie de plekken ontworpen door architect G. van Hoogevest. Van Hoogevest kreeg in 1931 de opdracht voor de eerste kerk in Slootdorp, vervolgens in 1932 voor Middenmeer en als laatste in 1936 voor Wieringerwerf.  Zoals gebruikelijk was in de dorpen in de Wieringermeer werden bijzondere gebouwen op hoekpunten en andere strategische plekken geplaatst. Zo ook de NH kerk. Vanaf de Sternstraat is de kerktoren net zichtbaar, door de plaatsing ten oosten van het kerkgebouw. De kerken waren over het algemeen sober ontworpen met eenvoudige details.

1945

Tijdens de inundatie van 17 april 1945 werd de kerk zwaar beschadigd en in de volgende jaren werd gewerkt aan de restauratie.

1947

Met Kerst werd de hernieuwde NH kerk weer in gebruik genomen.

1951 

Aanschaffing van een nieuwe inventaris (onder andere een preekstoel, kerkstoelen, tafels, kachels, een orgel en een luidklok) en werd besloten tot uitbreiding van het gebouw met de kerkzaal. Deze zaal werd aan de zijde in de lengte en gebouwd en daarnaast vond een kleine uitbreiding plaats aan de westelijke kant, zodat een symmetrische plattegrond ontstond. 

1954

De kerkzaal met vijfhonderd zitplaatsen werd in mei in gebruik genomen.

Tussen 2002 en 2019

Het gebouw werd in 2002 buiten gebruik gesteld, toen de Nederlands Hervormde gemeente samenging met de Gereformeerde Kerk. Tot 2019 werd het gebouw verhuurd aan de Nederlands Gereformeerde Kerk en kreeg het de naam "Het Kompas". 

2021

De Kompaskerk wordt getransformeerd tot 7 appartementen. Ter plaatse van de oude kerkzaal worden 8 nieuwe appartementen gerealiseerd.

2022 oktober

De woningen worden in oktober 2022 in gebruik genomen.